Een huis!

12243087_10205403621715679_680401507907122889_n
YES! We hebben een huis!
Ik durf het hier amper neer te zetten, uit angst dat ik de boel alsnog jinx. Het is namelijk een beetje raar gegaan allemaal. Om te beginnen stond het huis op een wat obscure advertentie site. Alle andere sites checkte ik ongeveer ieder kwartier en alles wat enigszins in aanmerking kwam hadden we al bezichtigd. Dat waren nog maar 8 huizen, want veel is er niet als je graag een huis met een tuin wilt in de buurt van Santa Monica en je niet het budget hebt van Pharrell Williams. Dan krijg je piepkleine huizen met een appartementencomplex op een halve meter van je raam of met de wasmachine op de oprit van de buren. Ik was inmiddels te vergelijken met een vrouw met maat 40 die denkt wel in een spijkerbroek maat 36 te passen. Maar dat schattige huisje met 2 slaapkamers, dat gaat ‘m toch echt niet worden met 3 kinderen.
En dus keken we uit wanhoop op deze site en zagen we dit huis: 3 slaapkamers, 2 woonkamers, 2 badkamers, een tuin, zolder en garage. Op een mooi plekje, goede school op loopafstand en binnen ons budget. Dat kan toch niet waar zijn?

We reageerden gelijk en prompt verdween het huis van de site. We wilden het nog niet direct opgeven en hebben met veel moeite een bezichtiging kunnen plannen.We arriveerden bij het huis, er werd geklust en de eigenaar was aanwezig, de makelaar niet.  De eigenaar wist niet dat we kwamen maar wilde ons wel even rondleiden. Het was het eerste huis waar Emma en Victor direct een kamer claimden. Ik hoefde Peter alleen maar aan te kijken om te kunnen zeggen: ‘we’ll take it!’
Het was op dat moment dat ik me realiseerde dat ‘we’ll take it’ nog niet betekent dat ‘we’ll have it’. In Amerika is in dit soort situaties je credit score belangrijk. Als je geld leent en dat iedere maand netjes terugbetaalt verdien je punten. Wij hebben dus een score van 0.
Het was dus ook op dat moment dat ik dacht: ‘misschien dat het helpt als we een hele goede indruk maken’ en Victor zijn teenslipper naar mijn hoofd slingerde.

We vulden gelijk de formulieren in, betaalden 50 dollar aan de inmiddels gearriveerde makelaar en konden op dat moment verder weinig anders doen dan met samengeknepen billen afwachten. Op vrijdag kregen we het heugelijke nieuws dat we op maandag konden langskomen om het contract te tekenen. We hadden al een bezoek aan de school gepland dus dat kon mooi gecombineerd worden. Als ik niet al verliefd was op het huis, was ik het wel geworden naar aanleiding van het bezoek aan de school. Het is het kleinste schooltje binnen het district van Los Angeles en het leek allemaal erg relaxed en gezellig terwijl de school goede resultaten laat zien.

Daarna mochten we ons melden in het kantoortje van de makelaar recht tegenover de school. Het was een bijzonder slordig hok met een nog slordiger meneer achter een balie. Hij wist ons te vertellen dat degene met wie we hadden afgesproken er niet was, maar niet wanneer die zou komen en of we haar op enige manier konden bereiken. De makelaar die we in het huis hadden gesproken was er ook niet, zei hij.
Er kwam een mevrouw aangesjokt in een soort huispak, maar die wist het ook niet. Toen verscheen de makelaar, hij was er dus wél. We vertelden dat we kwamen om het contract te tekenen en hij liep wat vertwijfeld weg om het contract op te halen. Wij zagen het opeens niet zo zitten om een maand huur en nog eens dat bedrag aan borg vooruit te betalen.

Net toen ik begon te denken dat het ook inderdaad te mooi was om waar te zijn verscheen er nog een andere meneer. Hij verontschuldigde zich voor hun collega’s, liep met ons naar een opgeruimde kamer, nam uitgebreid het contract met ons door, vertelde hoe de wijk was in de jaren ‘60, toen hij er ook al woonde, waar we straks het beste naar het strand kunnen, stemde er in toe dat we nog een rondje door het huis zouden doen vóór we tekenden en gaf ons de sleutels mee. Gelukkig maar, want na 2,5 uur in dat kantoortje met 3 kinderen kwam er van een goede indruk maken helemaal niks meer terecht.

Advertisements

One thought on “Een huis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s