Halfjaar

We zijn inmiddels al een halfjaar in Amerika! Ik vind het hier veel leuker dan ik had verwacht. Soms zou ik wel zin hebben om naar de Albert Hein te fietsen voor een pond boerenkaas en een pak dubbelvla, maar over Ocean Park Boulevard scheuren in een zomerjurkje met uitzicht op besneeuwde bergtoppen heeft ook zijn charmes.

bloeienIk was van tevoren bang dat ik de seizoenen zou missen, maar dat LA die niet zou hebben is een misvatting. Weliswaar zijn de temperatuurverschillen door het jaar heen subtieler dan in Nederland, voorjaar in LA is alles behalve subtiel. Nergens in Nederland heb ik zoveel planten in bloei zien staan. Palmbomen hangen trossen met zaad in je blikveld en aloë’s groeien dingen die ik alleen maar kan associeren met gigantische asperge

asperges.

De mensen die ik mis zijn natuurlijk niet weg te strepen tegen de mensen die ik hier ontmoet. Maar wonderbaarlijk genoeg worden sommige relaties alleen maar sterker door de afstand. Toen mijn ouders ‘maar’ 200 km verderop woonden Skypten we nooit, sinds de verhuizing doen we dat soms. We zagen elkaar voorheen zo’n 10 -15 dagen per jaar, nu waren ze hier bijna de hele maand. En leuk dat dat was!

This slideshow requires JavaScript.

Voor het eerst in meer dan 15 jaar hadden we alle tijd om bij te kletsen, maar omdat ze hier zo lang bleven ging iedereen ook wel zijn of haar eigen gang. Mijn vader was zo blij als een vierjarige in Disneyland en crosste op een geleende fiets heel LA door. Mijn moeder genoot van het lekkere weer met haar boeken in de achtertuin.
Mijn vader haalde de kinderen van school en mijn moeder hielp Emma met haar huiswerk.
Daarnaast deden ze de was, de tuin, de vaat, verleenden assistentie bij het verwijderen van hechtingen en behandelen van wratten, lazen Coen en Victor voor, deden reparaties aan het huis, klusten een zandbak, speelden bordspellen met de kinderen en pasten op zodat Peter en ik ook eens met zijn tweeën op stap konden.

Zelfs dan hielden ze nog tijd over voor toeristische uitstapjes waar wij het afgelopen halfjaar niet aan toe waren gekomen. Ze zorgden ervoor dat ik plekjes ontdekte die ik nog niet kende hier in LA, bijvoorbeeld toen mijn vader zin had in Dimsum en ik ze dwars door Downtown naar Chinatown reed.

chinatown

Vandaag gingen ze weer weg en ik zal ze missen. Maar ze zijn hier nog niet uitgekeken en komen misschien wel weer een keertje terug. Dan mogen ze een paar Tony Chocolonely’s voor me meenemen. Die mis ik ook.

Advertisements

4 thoughts on “Halfjaar

 1. Kimberly says:

  Hoi! Ik heb “even” al jouw blogposts gelezen en wat zijn ze leuk! Ik ga al jaaaaaren op vakantie naar Amerika (van Orlando tot Miami en Los Angeles tot Las Vegas) en het is en blijft mijn droom om te verhuizen naar ergens in de states. Wat een gave ervaring. Ik las dat jullie nu 2 jaar daar blijven wonen? En begrijp dat jullie zijn verhuisd vanwege het werk van jouw man. Wat doet hij precies? Ik zou zeggen: keep up the good work haha..

  Liked by 1 person

  • Betje says:

   Hallo Kimberly,
   Dankjewel voor je compliment! Mijn man werkt als IT-er in de gaming industrie. Hij werkt aan het spel League of Legends, misschien heb je daar wel van gehoord; het is de grootste e-sports game van het moment waarbij ze met een heel stadion vol mensen gaan zitten kijken hoe anderen zitten te spelen.
   Ik hoop dat het je lukt om de stap te maken, het is inderdaad een bijzondere ervaring!
   groeten,
   Betje

   Like

 2. Gerda Plieger says:

  Goed nieuws voor je Liesbeth!Tony”s went America!Ik heb vorige week met mijn wereldwinkelcollega’s de indrukwekkende film van Ton’s bekeken en de repen zijn nu ook (ergens…)in Amerika verkrijgbaar. Maar de lekkerste smaken vind je toch nog hier…
  Veel plezier nog daar en dikke kus voor Emma en Victor!

  Like

  • Betje says:

   Ha Gerda! Ja ik dacht dat ze in Portland zitten, maar ik heb ze nog niet gezien hier in de winkels… Sowieso zijn ze hier veel minder van de gewone repen. Veel meer met vulling… lang niet zo lekker vind ik!
   groetjes! Betje

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s